Clickertraining

Pallas Samana

Ananja Stehouwer van Effectief Trainen geeft workshops clickertraining bij Curly paarden In het veld. Je kunt je  inschrijven voor een van de clinics, of langskomen voor een privĂ© les, met of zonder eigen paard. Ananja komt ook op locatie in de  omgeving van Ede.

Clickertraining is niet de zoveelste dicipline binnen de paardenspport, maar een manier van werken met je paard die breed toepasbaar is. Op een ontzettend leuke manier kan je je paard alles leren door middel van beloning. Zo leert Ananja de 5 jarige curly hengst om volledig ontspannen te blijven.

Clickertraining is ontzettend breed toepasbaar. Van het bij je roepen van je paard als hij in de wei staat, het innemen van een wormenkuur, een veulen aan het halster laten wennen, tot het oplopen van de trailer.  Ook kan je agility parcourtjes doen met je paard waarbij het paard in vrijheid obstakels passeert en over hindernissen gaat.  Gewoon voor de lol.

Clickertraining, of vrijheidsdressuur, of agility – net hoe je het wilt noemen – is leuk op zichzelf, maar is ook een ontzettend leuke aanvulling op het rijden of mennen. Je daagt je paard namelijk uit om na te denken en te zoeken naar wat je bedoelt. Als ze de oplossing hebben gevonden, volgt een beloning. Paarden worden daardoor steeds enthousiaster en inventiever in het zoeken naar wat je bedoelt. Zodra ze het kennen, staan ze op je te wachten voor hun nieuwe training! Je ontwikkelt zo je eigen taal met je paard.

Met het rijden of mennen daag je het paard fysiek uit, met knuffelen en borstelen en door het samen zijn met andere paarden, is het paard sociaal gezond. En met clickertraining daag je ook het paard mentaal uit. Zo houd je je paard gezond en alert, en zijn trainingen heel afwisselend.  Tegelijkertijd wordt probleemgedrag voorkomen en maakt het je paard enthousiast.

Neem contact met ons op voor een workshop of lessen in clickertraining met onze curly paarden of met je eigen paard, bij ons of op locatie.