Dekhengst Pallas Samana

Pallas Samana is een zuivere curly hengst van 1.56 meter. Hij is een qua bouw en karakter een typische curly: sierlijk, maar ook compact gebouwd met een korte sterke rug en stevige benen. Hij loopt soepel met mooie verende gangen. Hij heeft een fijn mensgericht karakter. Samana bevestigt de veelzijdigheid van de curly. Hij wordt zowel in de endurance (‘marathon’ te paard) en de dressuur uitgebracht.

Samana mag sinds juli 2019 klasse 3 in de endurance starten (80 tot 120 km). Dit voorjaar heeft Samana de klasse 2 wedstrijden (40 – 80 km) met succes doorlopen. Tot nu toe heeft Samana alle endurance wedstrijden goed uitgelopen, en werd hij volledig goedgekeurd na de wedstrijd. Bij de finish was hij altijd fit en had hij een lage hartslag. Dit bevestigt het sterke gestel van de curly. 50 kilometer in draf en galop is voor Samana geen probleem.

Voor de rest van 2019 verschuiven we het accent iets meer richting de dressuur matige training. We hopen hem dit jaar op M niveau uit te brengen. Zijn conditie is in ieder geval uitstekend!

Samana zijn veulens zijn stuk voor stuk goed gebouwd en elegant. Tot nu toe hebben al zijn veulens zijn prachtige krullen geerfd. Ze hebben allemaal zijn mooie hoofdje en koele karakter. Verder geeft hij de kleur schimmel of vos door.

Samana is drager van het KRT25 gen én het SP6 gen. Dit zijn de genen die verantwoordelijk zijn voor de krullen. Nakomenlingen van Samana gekruist met een paard zonder krullen zullen in 75% van de gevallen krullen hebben. Tot nu toe hebben alle nakomelingen van de Samana krullen.

Samana scoorde perfect op de 5 panel test en is geen drager van PSSM. 

Samana staat ter dekking via K.I. Dekgeld bedraagt 750 euro.

Samana is geboren in Finland. Met 9 maanden is hij bij ons gekomen als een zwart veulen! Samana is, net als al onze hengsten, opgegroeid in een groot natuurgebied van 55 hectaren, waar hij uit kon groeien tot een gezond en sterk paard. Met 4 jaar zijn we gestart met zijn training, en met 5 jaar zijn we serieuzer gestart met rijden. Met 6 jaar, in 2018, heeft hij zijn eerste endurance wedstrijden met succes uitgereden. 

Troy, de vader van Pallas Samana