Dekhengst Pallas Samana

Pallas Samana is een zuivere curly hengst van 1.56 meter. Hij is een qua bouw en karakter een typische curly: sierlijk maar ook wat meer compact gebouwd met een korte sterke rug en stevige benen. Hij loopt soepel met mooie verende gangen. Hij heeft een fijn mensgericht karakter.

Pallas Samana wordt uitgebracht in de endurance sport. In 2018 is hij gestart in klasse I van de endurance ( tot 40 kilometer). Hij heeft alle wedstrijden goed uitgereden en gingen bij de endusance in Montferland zelfs met de derde prijs naar huis. Dit bevestigt het sterke gestel van de curly: ook na 30 kilometer ploegen door de mulle duinen en over het strand in Scheveningen liep Samana regelmatig en was zijn hartslag mooi laag bij de finish. Pallas Samana wordt dit jaar in klasse II gestart (tot 80 kilometer).

Op wedstrijd gedraagt hij zich super tussen alle andere paarden. Zelfst naast een hengstige merrie bleef hij een gentleman. Ok, de het eerste kwartiertje van de wedstrijd is hij wel altijd druk, maar daarna is de druk er af en kunnen we ontspannen rijden. Op eigen erf is Samana de baas, en moet hij wennen aan nieuwe bewoners. Hij is gek op zijn merries, en verdedigt dan ook zijn territorium met alles wat hij heeft.

Samana wordt ook dressuurmatig getraind, wat hij prima oppakt.  Het is dat de endurance sport ons meer ligt, maar ook in de dressuur zou hij zeker verder kunnen komen.

Samana zijn veulens zijn stuk voor stuk goed gebouwd en elegant. Tot nu toe hebben al zijn veulens zijn prachtige krullen geerfd. Ze hebben allemaal zijn mooie hoofdje en koele karakter. Verder geeft hij de kleur schimmel of vos door.

Samana is drager van het KRT25 gen én het SP6 gen. Dit zijn de genen die verantwoordelijk zijn voor de krullen. Nakomenlingen van Samana gekruist met een paard zonder krullen zullen in 75% van de gevallen krullen hebben.

Samana scoorde perfect op de 5 panel test en is geen drager van PSSM. 

Samana staat ter dekking via K.I. Dekgeld bedraagt 750 euro.

Samana is geboren in Finland. Met 9 maanden is hij bij ons gekomen. Toen was hij nog een prachtig zwart veulen! Samana is, net als al onze hengsten, opgegroeid in een groot natuurgebied van 55 hectaren, waar hij uit kon groeien tot een gezond en sterk paard. Met 4 jaar zijn we gestart met zijn training, en met 5 jaar zijn we serieuzer gestart met rijden. Met 6 jaar, in 2018, heeft hij zijn eerste endurance wedstrijden met succes uitgereden. 

Troy, de vader van Pallas Samana