Te koop

Wellicht vindt u hieronder uw droompaard! Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  We hebben de hengsten laten testen op de krullen genen KRT25 en SP6. Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

Alano en Milo lopen momenteel in de opfok in de kudde. Hier kunnen ze sowieso tot november 2019 blijven lopen en van de ruimte en vrijheid genieten. Indien gewenst kunnen we de mogelijkheden bespreken om de paarden totdat ze 3 jaar zijn in deze opfokgroep te laten lopen.

Ook is het mogelijk om de paarden door ons te laten bereken onder het zadel, zodra ze daar de leeftijd voor hebben.

  • Alano Vadensis: hengst (2018) :  € 4500
  • Milo Vadensis: hengst (2017) :  € 4200
  • ArisTotilas Vadensis: hengst (2019) : € 4200

Alano Vadensis

Alano Vadensis

Alano is een heel lief en zeer mensgericht paard. Hij loopt netjes mee aan het halster en wordt heel graag gekroeld. Hij heeft mooie gangen, en een sportieve bouw. Naar verwachting wordt hij tussen de 1.55 en 1.60 meter. Met 12 maanden oud meet hij al 1.45 m.

Totdat Alano 14 maanden oud was heeft hij aan huis gelopen in de kudde op de wei. In mei 2019 is Alano verhuist naar een opfokgroep van jonge hengten waar hij met nog 14 paarden in een gebied van 55 hectaren mag puberen. Aan huis is Alano wel al spelenderwijs getraind met clickertraining. Hij loopt netjes mee aan het halster en is hij gewend aan dingen zoals het vliegennetje, geeft hij voetjes etcetera. Ook loopt hij gemakkelijk de trailer op. Wordt hij jouw maatje waar je eindeloze tochten mee kunt maken?

Alano is een hengst en is geboren op 30 maart 2018. Hij is chocolade bruin van kleur, tegen zwart aan. Hij heeft een enorme krullenvacht. Zijn vader is Pallas Samana, zijn moeder is Stag Creek Colette. Alano kan worden geregistreerd als full curly bij het ABC-R in de USA.

Alano is drager van twee verschillende genen voor krullen: het zeldzame SP6 gen en het KRT25 gen. Dit betekent dat bij kruising met een paard zonder krullen 75% van zijn nakomelingen krullen zullen hebben.

 Prijs: 4500 euro

Milo Vadensis

Milo is een jonge bruinschimmelhengst, geboren in 2017. Hij wordt naar verwachting ongeveer 1.55 meter. Zijn vader is Pallas Samana en zijn moeder is Stag Creek Collette. Hij is full curly en kan worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly stamboek. Milo is homozygoot voor het KRT25 gen, de genetische basis voor krullen. Dit betekent dat 100% van zijn nakomelingen krullen zullen hebben, ook bij een kruising met een paard met een normale vacht. Dit maakt hem extra aantrekkelijk als je met hem wilt fokken.

Milo heeft een enorme krullenvacht. Met zijn slanke bouw is hij een plaatje om te zien. Milo heeft een fijn en mensgericht karakter. Hij is halstermak en kent de trailer.

Hij groeit op in een groot natuurgebied van 55 hectaren, in een kudde van 15 jonge hengsten. Een superjeugd waardoor hij uitgroeit tot een gezond, sterk, sociaal en gelukkig paard! De vraagprijs is 4200 euro.

ArisTotilas Vadensis (2019)

Op 12 april 2019 is onze jongste curly geboren. Een prachtig hengstje, die al vanaf dag 1 een heleboel knuffels komt halen. De geboorte ging prima, binnen een paar minuten was hij geboren, en na een half uurtje stond hij – weliswaar nog wat wankel – op zijn lange benen en dronk zijn eerste melk. Vanaf de eerste dag loopt hij lekker buiten in de kudde op de wei, samen met de merries en met zijn grote broer Alano. Rizzy is weer zo’n mooi veulen van Samana, met prachtige krullen, en dat typische mooie hoofdje, net als al zijn broers en zussen. We verwachten dat hij rond de 1.55 meter wordt, net als zijn ouders.