Te koop

Wellicht vindt u hieronder uw droompaard! Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  We hebben de hengsten laten testen op de krullen genen KRT25 en SP6. Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

  • Alano Vadensis: hengst (2018) :  € 4200
  • Lucky Vadensis: hengst (2016) : € 1750
  • Milo Vadensis: hengst (2017) :  € 4200

Alano Vadensis

Alano Vadensis

Alano is een heel lief en zeer mensgericht paard. Hij loopt netjes mee aan het halster en wordt heel graag gekroeld. Hij heeft mooie gangen, en een sporieve bouw. Naar verwachting wordt hij tussen de 1.55 en 1.60 meter. Met 10 maanden oud meet hij al 1.38 m.

Nu loopt Alano nog lekker in de kudde op de wei. We trainen Alano spelenderwijs met clickertraining. Verder loopt Alano netjes mee aan het halster en is hij gewend aan dingen zoals het vliegennetje, geeft hij voetjes etcetera. Ook loopt hij al netjes de trailer op. Wordt hij jouw maatje waar je eindeloze tochten mee kunt maken?

Alano is een hengst en is geboren op 30 maart 2018. Hij is chocolade bruin van kleur, tegen zwart aan. Hij heeft een enorme krullenvacht. Zijn vader is Pallas Samana, zijn moeder is Stag Creek Colette. Alano kan worden geregistreerd als full curly bij het ABC-R in de USA.

Alano is drager van twee verschillende genen voor krullen: het zeldzame SP6 gen en het KRT25 gen. Dit betekent dat bij kruising met een paard zonder krullen 75% van zijn nakomelingen krullen zullen hebben.

 Prijs: 4200 euro

Lucky Vadensis

Lucky is  meegaand, mensgericht en is gek op aandacht. Hij past zich snel aan. Lucky is een bruinschimmel hengst, en geboren in 2016. We verwachten dat hij circa 1.45 meter wordt. Hij is een plaatje om te zien met zijn volle manen en staart. Zijn vader is Pallas Samana, zijn moeder is Warrior Berndtie. Lucky is als full curly geregisseerd bij het American Bashkir Curly stamboek. Lucky is drager van het SP6 gen, dat codeert voor krullen.

Lucky loopt momenteel in een natuurgebied van circa 55 hectaren in een kudde met 10 hengsten. Zo groeit hij op tot een gezond, sterk en sociaal paard. Hij heeft de beste jeugd die maar mogelijk is voor een paard!

Lucky kent alle basis beginselen. Hij loopt netjes mee met het halster, is Parelli getraind, en loopt zo de trailer op. Op tweejarige leeftijd heeft Lucky tijdens het spelen met zijn beste vriendje een trap tegen zijn oog gehad. Daardoor is hij aan een zijde blind. In gedrag merk je daar niks van, hij heeft zich volledig aangepast. Dit zal hem ook in zijn verdere leven als rijpaard of springpaard niet belemmeren. We vragen voor Lucky 1750 euro voor een goed huis.

Milo Vadensis

Milo is een jonge bruinschimmelhengst, geboren in 2016. Hij wordt naar verwachting ongeveer 1.55 meter. Zijn vader is Pallas Samana en zijn moeder is Stag Creek Collette. Hij is full curly en kan worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly stamboek. Milo is homozygoot voor het KRT25 gen, de genetische basis voor krullen. Dit betekent dat 100% van zijn nakomelingen krullen zullen hebben, ook bij een kruising met een paard met een normale vacht. Dit maakt hem extra aantrekkelijk als je met hem wilt fokken.

Milo heeft een enorme krullenvacht. Met zijn slanke bouw is hij een plaatje om te zien. Milo heeft een fijn en mensgericht karakter. Hij is halstermak en kent de trailer.

Net als Lucky groeit hij op in een groot natuurgebied van 55 hectaren, in een kudde van 10 jonge hengsten. Een superjeugd waardoor hij uitgroeit tot een gezond, sterk, sociaal en gelukkig paard! De vraagprijs is 4200 euro.