Paardrijles

*** Sorry …. Op dit moment is er geen ruimte voor nieuwe lessers *** Meld je aan voor de wachtlijst.

Kan je vanwege je allergie niet meer op de manege rijden? Heb je een goede basis gelegd voor het paardrijden maar ben je toe aan de volgende stap? Wil je je je kennis vergroten? Droom je van een eigen paard? Wil je leren hoe je paarden inrijd en traint volgens de principes van klassieke dressuur? En wil je zo nu en dan een buitenrit maken?

Wij bieden wij privé lessen aan op onze curly paarden.

Wat leer je bij ons
Wij gaan verder waar de groepslessen van maneges ophouden. Bij ons leer je over rechtrichten, horsemanship, houding en balans van ruiter en paard, gedrag van het paard, etc. Je leert over merries, hengsten en veulens. Perfecte lessen als je leergierig bent, en een waardevolle tussenstap als je droomt over een eigen paard op termijn.  

Je kunt bijvoorbeeld tweewekelijkse privélessen bij ons nemen, en de opdrachten ook op de manege verder oefenen.  Maar let op…. na onze lessen gaat er een nieuwe paardenwereld voor je open, paardrijden is nooit meer hetzelfde.

Voor wie?
De rijlessen zijn voor alle leeftijden. Kinderen hoeven geen ervaring te hebben met paardrijden. Voor volwassenen gaan we ervan uit dat je de basisgangen van het paardrijden beheerst en het paard zelf kunt opzadelen. Met oog op welzijn van het paard, weeg je maximaal 60 kilo.

Omdat paardenwelzijn bij ons voorop staat is het helaas niet mogelijk om éénmalig bij ons te rijden om een curly paard uit te proberen. Dit vind ik niet eerlijk naar de paarden toe omdat ze dan in aanraking komen met teveel verschillende ruiters en rijstijlen.

Prijzen 

  • Privé rijles: 35 euro per 45 minuten – bij het volgen van minimaal 5 rijlessen.
  • Les met zijn tweeën: 25 euro per persoon. Dit is mogelijk na minimaal 5 privélessen en als je zelf de paarden uit de wei kunt halen en opzadelen.

Wanneer
Er is op dit moment een wachtlijst. Geef je snel op via whatsapp: (06)52801245. Bellen of mailen kan ook.

De rijlessen worden gegeven in de buitenbak. Bij extreem weer, hitte of vorst kan het voorkomen dat de les verplaatst wordt.

Wie ben ik?
Met 40.000 kilometers op de paardenrug deel ik graag mijn kennis met jou. Ik ben centered riding instructeur, rijd dressuur én endurance (marathon te paard). Hierbij is de klassieke dressuur, uitgaande van balans, de basis. Ik heb de opleiding gevolgd bij TACT academie gevolgd, en volg zelf tot op heden nog altijd wekelijkse dressuurlessen in klassieke dressuur – omdat je nooit raakt uitgeleerd. Rijles geef ik in deeltijd.

Pallas Samana