Paardrijles

Momenteel worden er geen nieuwe klanten aangenomen

Kan je vanwege je allergie niet meer op de manege rijden? Heb je een goede basis gelegd voor het paardrijden maar ben je toe aan de volgende stap? Droom je van een eigen paard? Wil je leren hoe je paarden inrijd en traint volgens de principes van klassieke dressuur?

Wij bieden op kleine schaal privé lessen aan op onze curly paarden.

Wat leer je bij ons
Wij gaan verder waar de groepslessen van maneges ophouden. Bij ons leer je over rechtrichten, horsemanship, houding en balans van ruiter en paard, gedrag van het paard, etc. Perfecte lessen als je leergierig bent, en een waardevolle tussenstap als je droomt over een eigen paard op termijn.  

Je kunt bijvoorbeeld tweewekelijkse privélessen bij ons nemen, en de opdrachten ook op de manege verder oefenen. We wisselen af tussen grondwerk, longeren en rijden, net ook waar je voorkeur ligt.  Maar let op…. na onze lessen gaat er een nieuwe paardenwereld voor je open, paardrijden is nooit meer hetzelfde en wordt nóg leuker!

Voor wie?
De rijlessen zijn voor alle leeftijden. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen ervaring te hebben met paardrijden. Voor volwassenen gaan we ervan uit dat je de basisgangen van het paardrijden beheerst en het paard zelf kunt opzadelen. Met oog op welzijn van het paard, weeg je maximaal 65 kilo.

Natuurlijk starten we met een proefles. Echter, omdat paardenwelzijn bij ons voorop staat is het helaas niet mogelijk om bij ons voor één keer te rijden om een curly paard uit te proberen.

Prijzen 

  • Privé rijles: 35 euro per 45 minuten – bij het volgen van minimaal 5 rijlessen.
  • Les met zijn tweeën: 25 euro per persoon. Dit is mogelijk na minimaal 5 privélessen. Je mag het paard zelf uit de wei halen en opzadelen.

Aanmelding
Er is op dit moment geen ruimte voor nieuwe lesklanten.

De rijlessen worden gegeven in de buitenbak. Bij extreem weer, hitte of vorst kan het voorkomen dat de les verplaatst wordt.

Wie ben ik?
Met 40.000 kilometers op de paardenrug deel ik graag mijn kennis met jou. Ik ben centered riding instructeur, rijd dressuur én endurance (marathon te paard). Hierbij is de klassieke dressuur, uitgaande van balans, de basis. Ik heb hebt het basis jaar en het twee jaar van de opleiding gevolgd bij TAKT academie (Technisch trainen van paarden) , en volg zelf tot op heden nog regelmatig dressuurlessen in klassieke dressuur – omdat je nooit raakt uitgeleerd. Rijles geef ik in deeltijd. Onder training lees je meer over mijn filosofie over paarden trainen.

Rijles met Bessie
De rijbaan
Pallas Samana