Te koop

Droomt u van uw eigen paard? Dan begint vaak een hele zoektocht naar het juiste paard. Wil je een goed getraind paard, of juist een paard dat je zelf kunt beleren? Zelf ervaren we dat de ‘paardenhandel’ helaas vaak een ondoorzichtige wereld is. Je weet niet hoe een volwassen paard zijn jeugd heeft doorgebracht, en hoe het paard belast is. Terwijl dit het verschil kan maken of je nieuwe aanwinst een hobby of een ‘project’ wordt, doordat een paarden met een verkeerde achtergrond van blessure naar blessure gaat en je hobby mogelijk een hel wordt.

Zo is het pure noodzaak voor de gezondheid van het volwassen paard dat het als veulen veel heeft kunnen bewegen: dit betekent dat jonge veulens zoveel als mogelijk buiten moeten kunnen spelen en rennen en de juiste voeding moeten krijgen. Alleen dan ontwikkelen de botten, gewrichten en pezen zich goed en wordt het een sterk paard. Veulens die onvoldoende beweging krijgen lopen op latere leeftijd grote kans op blessures of bijvoorbeeld artrose. Zwakke pezen en gewrichten die zijn ontstaan door onvoldoende beweging op jonge leeftijd, is later niet meer te herstellen.

Bij ons staat de welzijn van het paard voorop. Wij zijn volledig open over hoe de paarden opgroeien, over wat ze hebben meegemaakt, hoe ze worden gehouden, gevoerd, ontwormd, ingeënt, getraind etcetera. Wij zorgen dat u niet voor verassingen komt te staan, en u gegarandeerd een sterk, sociaal en gezond paard krijgt, waarmee u samen veel plezier zult hebben. Mocht de training van het jonge paard een drempel zijn, dan kunnen wij u hier bij helpen. Dit kan door bijvoorbeeld het inrijden van het paard bij ons, of door advies op afstand. Net wat u wilt.

Wij vragen u wel een ding voor terug, wat eigenlijk vanzelfsprekend is: wij vragen u goed voor het paard te zorgen en het paard zoveel mogelijk buiten te houden op de weide, of een paddock in de winter, zodat de paarden gewoon paard kunnen zijn.

Wellicht vindt u bij ons uw droompaard! Ik nodig u van harte uit om langs te komen en kennis te maken. De paardensnoet in uw jas zegt zoveel meer dan een foto. Neem gerust contact met ons op voor informatie. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

Ook is het mogelijk om de paarden door ons te laten beleren onder het zadel, zodra ze daar de leeftijd voor hebben.

 Momenteel hebben we nog maar een paard dat een nieuw huis zoekt: onze rakker Rizzie Vadensis, ofwel Rizzie. Hij is in april 2019 geboren. In 2021 verwachten we geen veulens.

Rizzie Vadensis (2019) – in overleg

Op 12 april 2019 is deze jongste curly geboren. Een prachtig zwarte hengstje, die al vanaf dag 1 een heleboel knuffels komt halen. De geboorte ging prima, binnen een paar minuten was hij geboren, en na een half uurtje stond hij – weliswaar nog wat wankel – op zijn lange benen en dronk zijn eerste melk. Vanaf de eerste dag loopt hij lekker buiten in de kudde op de wei, samen met de merries en met zijn grote broer Alano. Rizzy is weer zo’n mooi veulen van Samana, met prachtige krullen, en dat typische mooie hoofdje, net als al zijn broers en zussen. We verwachten dat hij rond de 1.55 meter wordt, net als zijn ouders. Hij heeft een sportieve bouw, wat hem geschikt maakt voor dressuur.

Rizzie is inmiddels alweer twee jaar oud. Als veulen liep hij samen met met zijn moeder, vader en zijn tante in de kudde. Hij stond buiten in de paddock en overdag lekker in de wei. Alleen als het weer echt bar en boos is ging hij op stal. Met een jaar is hij verhuisd naar de opfok in de uiterwaarden, waar hij nu met circa 10 jonge hengsten op 55 hectare natuurgebied groot en sterk mag worden.

Rizzie is een enorme mensenvriend. Als jonkie was hij erg onstuimig, maar nu als kleuter kan hij heerlijk stilstaan en ervan genieten als hij gekroeld. Hij is echt een pareltje, we zijn allemaal dol op hem!