Te koop / Curlies for Sale

 Momenteel hebben we een één curly die naar nieuwe een stal mag: onze rakker Rizzie Vadensis, ofwel Rizzie van twee jaar oud. In 2022 verwachten we weer veulens. Als u interesse heeft, laat u dan hier uw gegevens achter. Dan houden we u op de hoogte.

Rizzie Vadensis

  • Curly horse
  • V: Pallas Samana
  • M: Stag Creek Colette
  • Hengst / Stallion
  • Zwart / Black
  • 12 april 2019
  • stokmaat: 150-155 m.
  • prijs in overleg

Op 12 april 2019 is Rizzie geboren. Een prachtig zwarte hengstje, die al vanaf dag 1 een heleboel knuffels komt halen. Rizzy is weer zo’n mooi veulen van Samana, met prachtige krullen, en dat typische mooie hoofdje, net als al zijn broers en zussen. We verwachten dat hij rond de 1.50 tot 1.55 meter wordt, net als zijn ouders.

Als veulen liep hij samen met de hengst en de merries in de kudde op de wei. Met een jaar is hij verhuisd naar de opfok in de uiterwaarden, waar hij nu met circa 10 jonge hengsten op 55 hectare natuurgebied groot en sterk mag worden.

Rizzie is een enorme mensenvriend. Als jonkie was hij erg onstuimig, maar nu als kleuter kan hij heerlijk stilstaan en ervan genieten als hij gekroeld. Hij loopt mee aan het halster, geeft voetjes en loopt zo de trailer op. Hij is echt een pareltje, we zijn allemaal dol op hem!

Uw eigen curly paard…

Droomt u van uw eigen Curly? Dan begint vaak een hele zoektocht. Wil je een goed getraind paard, of juist een paard dat je zelf kunt beleren? Zelf ervaren we dat de ‘paardenhandel’ helaas vaak een ondoorzichtige wereld is. Je weet niet hoe een volwassen paard zijn jeugd heeft doorgebracht, en hoe het paard belast is. Terwijl dit het verschil kan maken of je nieuwe aanwinst een hobby of een ‘project’ wordt.

Voor een paard is het belangrijk dat hij als veulen veel heeft kunnen bewegen: hoe meer jonge paarden de ruimte hebben gehad om kilometers te maken, te spelen en te rennen hoe beter. Natuurlijk ondersteund door de juiste voeding. Alleen dan ontwikkelen de botten, gewrichten en pezen zich goed en wordt het een sterk paard. Een paard dat veel heeft kunnen bewegen als veulen, heeft minder kans op aandoeningen op latere leeftijd zoals artrose.

Bij ons ontvangt u alle informatie over wat de paarden hebben meegemaakt, hoe ze worden gehouden, gevoerd, ontwormd, ingeënt, getraind etcetera. Wij zorgen dat u niet voor verassingen komt te staan, en u gegarandeerd een sterk, sociaal en gezond paard krijgt, waarmee u samen veel plezier zult hebben.

Wij vragen u wel een ding voor terug, wat eigenlijk vanzelfsprekend is: wij vragen u goed voor het paard te zorgen en het paard zoveel mogelijk de ruimte te geven op de wei, of een paddock in de winter, zodat de paarden gewoon paard kunnen zijn.

Wellicht vindt u bij ons uw droompaard! Ik nodig u van harte uit om langs te komen en kennis te maken. De paardensnoet in uw jas zegt zoveel meer dan een foto. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Registratie in het stamboek

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

Hebben wij niet wat u zoekt?

Het allerbelangrijkste is dat er een klik is tussen het paard en de nieuwe eigenaar. Misschien vindt u bij ons niet wat u zoekt. Op www.ehorses.nl worden regelmatig curly paarden aangeboden. Voor jonge curly paarden vragen wij tussen de 4500 en 6500 euro, afhankelijk van de maat, geslacht, bouw en karakter. En, misschien nog wel leuker, als alternatief kunt u ook zelf een curly fokken. Onze curly hengst ontmoet graag uw merrie!