Te koop / Curlies for Sale

Momenteel hebben we meerdere curlys die een nieuwe stal zoeken. Dhalia, een prachtige curly merrie, geboren in april 2022, en Tosca, geboren in juni 2022. Als u interesse heeft, app of bel me even voor meer informatie en om kennis te komen maken.

Dahlia Vadensis

 • Schimmel
 • Curly horse (Full Curly)
 • V: Pallas Samana
 • M: Stag Creek Colette
 • Merrie
 • 13 april 2022
 • Stokmaat 150- 155 m
 • Prijs: E 4750,–

Dahlia is een ontzettend lief paard. Als je naar de wei komt, dan komt ze al aangelopen om haar portie knuffels in ontvangst te nemen. Ze ziet er mooi en elegant uit. Een aanwinst voor de curly fokkerij en een fijn maatje voor het leven! Kom gerust kennis met haar maken!!

Rizzie Vadensis (verkocht)

 • Curly horse
 • V: Pallas Samana
 • M: Stag Creek Colette
 • Ruin / Colt
 • Zwart / Black
 • 12 april 2019
 • stokmaat: 150-155 m ( mei 2022: 1.52 m)
 • Stamboek: Full Curly
 • Prijs: E 4900,–

Rizzie is een ontzettend fijn paard. Hij is heel mensgericht: komt graag zijn knuffels halen, komt al aan lopen als je hem roept. Hij is niet snel ergens bang voor, maar wel heel nieuwsgierig. Hij leert enorm snel, en doordat hij niet snel schrikt gaat dat gemakkelijk. Zo loopt hij zonder probleem de trailer op, en de eerste keer een zadel op was hij niet onder de indruk. We zijn hem nu aan het inrijden. Hij is een fijn betrouwbaar paard waar je veel leuke dingen mee kunt beleven!

Als veulen liep Rizzie samen met de hengst en de merries in de kudde op de wei. Toen hij een jaar oud was is hij verhuisd naar de opfok in de uiterwaarden, waar hij met circa 10 jonge hengsten op 55 hectare natuurgebied is uitgegroeid tot een ontzettend sterk en sociaal paard. In april 2022 is hij weer naar huis gekomen en gecastreerd. We zijn hem nu aan het trainen zodat als hij straks oud genoeg is om bereden te worden dat geen enkel probleem is. Hij is mega aanhankelijk en pakt alles goed op. Meelopen, hoefjes geven, de trailer op, een zadel op – voor Rizzie, alleen met hem wandelen is het allemaal geen probleem. Hij geniet van de aandacht die dat met zich meebrengt.

Rizzie is een enorme mensenvriend. Als jonkie was hij erg onstuimig, maar nu als driejarige kan hij heerlijk stilstaan en ervan genieten als hij gekroeld. Hij is echt een pareltje, we zijn allemaal dol op hem! We zoeken een leuk nieuw liefdevol thuis voor hem waar hij een maatje voor het leven wordt.

Eigen curly paard…

Droomt u van uw eigen Curly? Dan begint vaak een hele zoektocht. Wil je een goed getraind paard, of juist een paard dat je zelf kunt beleren? Zelf ervaren we dat de ‘paardenhandel’ helaas vaak een ondoorzichtige wereld is. Je weet niet hoe een volwassen paard zijn jeugd heeft doorgebracht, en hoe het paard belast is. Terwijl dit het verschil kan maken of je nieuwe aanwinst een hobby of een ‘project’ wordt.

Voor een paard is het belangrijk dat hij als veulen veel heeft kunnen bewegen: hoe meer jonge paarden de ruimte hebben gehad om kilometers te maken, te spelen en te rennen hoe beter. Natuurlijk ondersteund door de juiste voeding. Alleen dan ontwikkelen de botten, gewrichten en pezen zich goed en wordt het een sterk paard. Een paard dat veel heeft kunnen bewegen als veulen, heeft minder kans op aandoeningen zoals artrose op latere leeftijd.

Bij ons ontvangt u alle informatie over wat de paarden hebben meegemaakt, hoe ze worden gehouden, gevoerd, ontwormd, inge├źnt, getraind etcetera. Wij zorgen dat u niet voor verassingen komt te staan, en u gegarandeerd een sterk, sociaal en gezond paard krijgt, waarmee u samen veel plezier zult hebben.

Wellicht vindt u bij ons uw droompaard! Ik nodig u van harte uit om langs te komen en kennis te maken. De paardensnoet in uw jas zegt zoveel meer dan een foto. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Registratie in het stamboek

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

Hebben wij niet wat u zoekt?

Het allerbelangrijkste is dat er een klik is tussen het paard en de nieuwe eigenaar. Misschien vindt u bij ons niet wat u zoekt. Op www.ehorses.nl worden regelmatig curly paarden aangeboden. Voor jonge curly paarden vragen wij tussen de 4200 en 6500 euro, afhankelijk van de maat, geslacht, bouw en karakter. En, misschien nog wel leuker, als alternatief kunt u ook zelf een curly fokken. Onze curly hengst ontmoet graag uw merrie!

Onderstaand nog enkele foto’s van Rizzie