Te koop / Curlies for Sale

Onze merrie Dahlia zoekt een nieuwe stal! Ze is geboren in april 2022, en is inmiddels een hele dame. App of bel me even voor meer informatie en om kennis te komen maken.

Dahlia Vadensis

  • Schimmel
  • Curly horse (Full Curly)
  • V: Pallas Samana
  • M: Stag Creek Colette
  • Merrie
  • 13 april 2022
  • Stokmaat 150- 155 m
  • Prijs: op aanvraag

Dahlia is een ontzettend lief paard. Als je bij de wei ziet komt ze al aangelopen om haar portie knuffels in ontvangst te nemen. We doen er alles aan om haar de perfecte start te geven als rijpaard: vanaf jongs af aan buiten op de wei in de kudde. Zo kan ze altijd spelen en bewegen. Daardoor is ze niet alleen een blij paard, maar traint ze ook haar pezen, gewrichten en botten. Lekker veel bewegen tijdens de groei is, samen met haar goede voeding, een must om de kans op artrose of andere aandoeningen op latere leeftijd blessures en artrose te voorkomen.

Ze steekt haar neusje zo in het halster, blij om samen op pad te gaan. We wandelen, samen met haar zusje Tosca, regelmatig met haar over de weg en naar het bos. Ze is gewend aan de trailer, en ook bij de hoefsmid is ze braaf.

Haar mooie krullen maken haar een plaatje om te zien. Ze blijft bij ons tot ze ze haar maatje voor haar leven heeft gevonden. Kan jij haar een huis bieden met veel liefde waar ze lekker paard mag zijn op de weide? Neem dan contact met me op! Je bent van harte welkom om kennis met haar te maken.

Eigen curly paard…

Droomt u van uw eigen Curly? Dan begint vaak een hele zoektocht. Wil je een goed getraind paard, of juist een paard dat je zelf kunt beleren? Zelf ervaren we dat de ‘paardenhandel’ helaas vaak een ondoorzichtige wereld is. Je weet niet hoe een volwassen paard zijn jeugd heeft doorgebracht, en hoe het paard belast is. Terwijl dit het verschil kan maken of je nieuwe aanwinst een hobby of een ‘project’ wordt.

Voor een paard is het belangrijk dat hij als veulen veel heeft kunnen bewegen: hoe meer ruimte om kilometers te maken, te spelen en te rennen hoe beter. Natuurlijk ondersteund door de juiste voeding. Alleen dan ontwikkelen de botten, gewrichten en pezen zich goed en wordt het een sterk paard. Een paard dat veel heeft kunnen bewegen als veulen, heeft minder kans op aandoeningen zoals artrose op latere leeftijd.

Bij ons ontvangt u alle informatie over wat de paarden hebben meegemaakt, hoe ze worden gehouden, gevoerd, ontwormd, inge├źnt, getraind etcetera. Wij zorgen dat u niet voor verassingen komt te staan, en u gegarandeerd een sterk, sociaal en gezond paard krijgt, waarmee u samen veel plezier zult hebben.

Wellicht vindt u bij ons uw droompaard! Ik nodig u van harte uit om langs te komen en kennis te maken. De paardensnoet in uw jas zegt zoveel meer dan een foto. U kunt van een aantal paarden ook filmpjes terugvinden op youtube, als u zoekt op ‘ Curly paarden In het veld’.

Registratie in het stamboek

Al onze paarden kunnen worden geregistreerd bij het American Bashkir Curly Registry in de Verenigde Staten of bij het ICHO.  Sommige van onze paarden zijn homozygoot voor krullen, en vererven de krullen aan al hun nakomelingen. Dit maakt ze naast dat het ontzettend leuke en sterke rijpaarden zijn, ook interessant voor de fokkerij.

Hebben wij niet wat u zoekt?

Het allerbelangrijkste is dat er een klik is tussen het paard en de nieuwe eigenaar. Misschien vindt u bij ons niet wat u zoekt. Op www.ehorses.nl worden regelmatig curly paarden aangeboden.

En, misschien nog wel leuker, als alternatief kunt u ook zelf een curly fokken. Onze curly hengst ontmoet graag uw merrie!