Even voorstellen… ik heet Mireille

Al als kind werd ik gegrepen door een passie voor paarden. Toen ik acht jaar werd mocht ik dan eindelijk op paardrijles, en op mijn 15e kocht ik mijn eerste haflinger Royka van mijn zelf verdiende geld. De passie is nooit meer weggegaan. In de uitzending van Binnestebuiten van de KRO/NCRV vertel ik meer over mezelf, mijn paarden en mijn leven:

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/video/curly-horses

Paarden werden al snel een onderdeel van mijn leven. Op mijn 17e vertrok ik samen met een vriendin op trektocht met onze paarden naar de Ardennen. Met een kaart en een kompas, en een vriendelijke glimlach waarmee we overnachtingsplaatsen regelden bij boerderijen en kastelen. Op mijn 19e heb ik nogmaals een trektocht te paard gemaakt door Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk, om pas na twee maanden huiswaarts te keren. Dat waren mooie momenten waarin de band met je paard nog sterker wordt door alle avonturen die je samen mee maakt.

Van allergie naar curly paarden

Inmiddels afgestudeerd in Wageningen en aan het werk als beleidsmedewerker bij een provincie gingen we in de weekenden regelmatig wandelen met de pony’s en onze twee kinderen.

Tot mijn grote verdriet bleek mijn driejarige dochter allergisch te reageren op de paarden. Dat betekende veel omkleden als ik de paarden verzorgd had, en heel veel wasjes draaien. Tot ik de curly paarden tegen kwam…. Prachtige paarden met krullen.. ik was direct verkocht. In 2012, toen dit speelde, was er echter nauwelijks een curly in Nederland te vinden. Ik ben naar noord Finland afgereisd en kwam terug met vier prachtige curlies, waaronder mijn hengst Samana, en drie (drachtige) merries. De hobby liep een beetje uit de hand… En zo is de curly paardenfokkerij Curly paarden In het veld ontstaan. Daarnaast werk ik ook nog altijd als beleidsmedewerker op kantoor.

Samana als veulen met mijn dochter

40.000 kilometer te paard verder….

Inmiddels heb ik meer dan 40.000 kilometers doorgebracht op de paardenrug. Toch leer ik nog elke dag bij over deze prachtige dieren. Ik ben centered riding instructeur, rijd dressuur én endurance (marathon te paard) en volg regelmatig cursussen over bijvoorbeeld horsemanship, hoefbekappen, sportmassage bij paarden e.d. In 2018 heb ik het eerste opleidingsjaar bij TAKT academie van Mireille den Hoed gevolgd. Na een pauze heb ik in 2021 het tweede jaar bij TAKT gevolgd. Hierbij is de klassieke dressuur, uitgaande van balans, de basis. Omdat leren leuk is en om nóg paardvriendelijker te leren rijden volg ik nog altijd rijlessen bij de topinstructeur Karmie Stroeve op de Schalm in Renswoude. Na 40 jaar is er nog niets veranderd aan mijn passie voor paarden.

Mireille met Pallas Samana tijdens de Veluwe marathon 2022